Fitissimo, trečiasis dantukas ir kiti nuotykiai Žemaitijoje

Spalio pabaigoje su Rojuku išleidome tėtį savaitei į komandiruotę, o patys leidomės į megakelionę. Kas šiandien mums megakelionė? Tai išvykimas savaitei už 300 km į Žemaitiją pagyventi Šiauliuose bei aplankyti Rojuko močiutę Mažeikiuose. Kai Rojukas pradėjo valgyti papildomo maisto, išvykimai pasidarė sudėtingesni: drabužėlių, sauskelnių, meškiukų arsenalą papildė košytės, daržovės, vaisiai ir VISA maitinimo įranga: pientraukis, smulkintuvas, dubenėliai, seilinukai ir kt.


Į Šiaulius vykome su užduotimi, palaikyti kompaniją Rojuko dvylikmečiui pusbroliui Domukui, kurio tėtis Remigijus (tas pats Rojuko krikšto tėtis) išvyko į tolimą kelionę. Gyvenimas Šiauliuose buvo pilnas nuotykių ir gana linksmas. Gyvenome keturiese: mudu su Rojumi, Domukas ir jorkšyro terjeras Fitisimo, arba trumpiau Fitis. Fitis su Rojuku jau nuo pirmojo vakaro tryško abipuse simpatija, o Rojukas buvo galutinai pavergtas, kai vakare išgirdęs triukšmą laiptinėje Fitis ėmė bėgioti ir garsiai loti. Rojukas labai mėgsta šunų lojimą ir garsiai kvatoja jį išgirdęs. Fitis namie elgėsi kaip tikras kūdikis: ropinėjo su Rojuku ant to paties patiesalo, miegojo tuo pačiu metu, ėjo pasivaikščioti stengėsi nugvelbti Rojuko žaislus (du net pavyko nugvelbti ir sugraužti negrįžtamai), bet aš jam atleidau, nes Rojuko pietų metu Fitis rengė tokius spektaklius su šou programomis, kad Rojukas jau seniai nebuvo taip gerai valgęs kaip Šiauliuose. Vaikas juokiasi pilna burna košės, o man smagu ir kitą šaukštą į burną įdėti paprasta:).


Domukas jau pirmąjį vakarą pasirūpino įspūdžiais, kai einant miegoti į lovą įsidėjo šildantį kilimėlį, kuris vos neužsidegė, gerai, kad spėjome užgesinti vonioje. Be to, vieną naktį pabudau nuo mane užpuolusios paslaptingos alergijos, o kitą dieną išgąsdino iš po kriauklės pasipylęs vanduo. Nežiūrint to gyvenome smagiai ir kasdien eidavome pasivaikčioti su Šiauliuose gyvenančiu Rojuko antros eilės pusbroliu Jokūbėliu, kuris beveik dviem mėnesiais vyresnis už Rojuką. Nuotraukos su Jokubėliu kampe fotografijos meistrai pastebės broką, bet mes žinome, kad tai Fitissimo ir tuo džiaugiamės:).


Savaitė Šiauliuose praėjo su dideliais pasiekimais - Rojukas pradėjo ropoti PIRMYN! O visą savaitę Šiauliuose sunkiai daigintas dantukas prasikalė Mažeikiuose ir buvo pavadintas Žematiškuoju dantuku. Valio!

Smilga

/////////

Komentarų nėra: