Greitasis ir skanusis obuolių pyragas (pagal Paksienės receptą)

Čia populiariausias pyragas mūsų šeimoje. Mylimas dėl maistingumo, nes viena stiklinė miltų keičiama manų kruopomis, dėl greitumo, nes su dviem mažyliais ir taip yra ką veikti. Na ir, žinoma, smagu, kad Rojus jau gali supjaustyti obuolius ir padėti išdėlioti juos skardoje. Taigi pyragui reikalinga:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Gal 6 obuoliai
Ne mažiau pusės pakelio sviesto
Cinamono, vanilės
Prie pyrago labai tinka ledai ar grietinėlė

Visas darbas - nulupti obuolius ir stambiai supjaustyti (čia Rojaus darbelis). Visa kita "tik viens du": sumaišome miltus, manus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, vanilės miltelius. Pusė mišinio elegantiškai ibarstome kepimo formoje (Rojukas su mano pagalba), suguldome obuolius (mėgstamiausia Rojuko dalis), pabaigiame barstyti likusį mišinį. Tada pjaustau sviesto ploniausius įmanomus griežinėlius ir nuguldau visą o visą paviršių. Įkaitusion orkaitėn šast ir už 45 min. galima puotauti. Jei po pusvalandžio kepimo išryškėja sausuoliai kauburėliai, nepagailiu tai vietai dar vieno sviesto griežinėlio. Gaunasi trapus, kiek riebokas, bet mūsų labai megstamas pyragas. Valgome dažniausiai be priedų, nes Rojus alergiškas pieno produktams. Na bet kokią naktį, vaikams miegant kartais sugriešijame su tėčiu:). Likusius pyrago gabalėlius dedu į dėžutę ir šaldytuvan. Valgome kitą dieną pašildę mikrobangų krosnelėje. Niam niam:)




Smilga

/////////

Komentarų nėra: