Rojukui tlys su puse metų

"Man ne tlys - man tlys su puse!" - supykęs šaukia Rojus nesupratingiems suaugusiems. Juk didžiulis skirtumas, ar tau trys ar trys su puse. Skirtumas labai jaučiasi ir vaiko vystymesi. Ką gi moka manasis dičkis? (Spauskite žemiau esančią nuorodą).

Moka pats apsirengti ir nusirengti. Užsitraukia kai kuriuos užtrauktukus, su striukės užtrauktuku, kol kas nesiseka. Batus su lipdukais apsiauna ir užsisega, bet su raišteliais dar ne. Moka pats pavalgyti šaukštu ir šakute, kartais net peiliu susipjausto, kai gera nuotaika:). Vis sunkiau ir sunkiau užmiega pietų miegelio, paskutinį mėnesį man pavyko pailsėti, nes sutiko užmigti klausydamas pasakėlių kompaktinių plokštelių. Bet šis metodas paskutinėmis dienomis išsitempė iki 2 val. miego laukimo ir vakar pirmąkart leidome nemiegoti. Vaje vaje...kas manęs laukia, be to, kad ikimokyklinukui svarbu numigti, mamai naktimis maitinančiai ir dieną bandančiai išlaviruoti tarp dviejų vijurkų dienos miego eliminavimas prilygsta katastrofai:). Apie puikią atminti ir dainavimą nėra ko rašyti, video pavyzdys jau įdėtas. 
Dėlionės...jos Rojuko gyvenime buvo tik tarp kitko, dėl kompanijos mamai. Kol vieną dieną Rojus ėmė ir pats savarankiškai sudėjo visą dėlionę, aišku nesudėtingą, bet ėmė ir įvyko proveržis. Labai labai žaidžia medinėmis kaladėlėmis, stambiu ale Lego konstruktoriumi ir smulkiuoju Lego. Girdėjome, kad Kalėdoms nykštukai gamina Rojukui dėžę Lego kaladėlių:).
Ir dar...ilgą laiką buvęs dailininkas abstraktaus meno gerbėjas, Rojus išmoko piešti konkrečius objektus, pavyzdžiui, atpažįstamą saulę. Kiti objektai kol kas sunkiai atpažįstami, nebent smauglys KA:). Rojukas, skeptiškai vertinęs spalvinimo knygeles, staiga po vieno vakaro tėtės aiškinimų, kad nebrėžti už rėmelio spalvinant ir parvežtų storų markerių, spalvina jau kelis vakarus iš eilės ir gana gražiai. Labai labai džiaugiuosi!

Smilga

/////////

Komentarų nėra: