Jūros 8 mėnuo: ne bet kas, ne bet kaip, ne bet kur...

Visa dar smagiausia nešioklėje
Mūsų uogytei jau aštuoni mėnesiai! Skubu aprašyti viską, kas įvyko, nes laikas skrieja beprotišku greičiu.

Jūrytės judėjimas
Pradžioje stiebėsi, o dabar pradėjo dėti kojytę pilnu paduku. Šiandien perėjo laikydamasi nuo radiatoriaus prie sofos ir ėmė panašius manevrus kartoti kituose kambariuose.
Pirmasis paropojimas per krikšto tėčio vestuves ant stalo (10.02). Pritraukė užpakaliuką ir nusispyrė prie spalvotu stiklo karoliukų. Bet per visą mėnesį ropojimas nevirto tokio pavadinimo vertu judėjimu. Labiau Jūrytė įvaldė šliaužimą ir sukimąsi apie savo ašį. Sėdi jau puikiai, minkštas putplasčio kilimėlis nuo grindų iškeliavo, nes beveik nebenutinka BUM.
Rudens ragavimas su pusesere Marija


Visą įrašą skaitykie paspaudę ant nuorodos žemiau "Daugiau informacijos".

Pirštukų miklumėlis
Jūra ant stalo stebi kaip gimsta kotletai
Jūra taip išlavino pirštelius, kad sugeba pirštukais pačiupti ir beveik įdėti į burną  mamos plauką (sutrukdo suaugę, jei pastebi:). Aišku mamos plaukas palyginti storesnis už vidutinį, ale vis tiek smulkus daiktas, reikia sutikti. Maitinimo kėdutėje paberiu jai trupinukų iš savo lėkštės: grikių, ryžių, faršo, o Jūra darbuojasi pirštukais ir ragauja juos po vieną.

Jūra kalba
Iki šiol kalbėjusi "mamamamam", Jūrytė prabilo ir "bababababa":). Tačiau sąmoningai daiktų vadinant nepastebėjome.
Savaitėlę padirbėjus Jūra išmoko "kur laikrodukas tik tak", "kur lempa dega". Mūsų namie pagrindiniai objektai: kolibris (vėjo varpelis), gitara, gėlytė (su artistišku įkvėpimu), paveikslas ir pan. Aišku mokome: kur Rojukas, mama, tėtė.

Jūra valgo
Pastaruosius du mėnėsius Jūra valgė gana šauniai, o šią savaitė ėmė ir nustojo! Planas 3 papildomai valgymai per dieną: ryte kruopienė, per pietus daržovienė kartais su mėsa, o vakare vėl kruopienė ar daržovienė. Galėčiau linksmai pasidalinti, kokių patiekalų jai prigalvoju, bet šią savaitę ji nustojo juos valgyti ir tiek...:(. Teko prisiminti tuos laikus, kai Rojukui buvo rodomi spektakliai, skaitomos knygos, daromos ekskursijos po kambarius dėl kiekvieno kąsnio. Na kas linksmina, tai jau turime 2 košes, kurias ryte valgome visi trys: tai manų košė balinta avižų pienu ir karštu vandeniu užplikyti smulkūs avižų dribsniai su trintu bananu. Smagu, kai nereikia papildomai gaminti. Per šį mėnėsį Jūra pasidarė tikra užkandžiautoja. Labai labai mėgsta džiovintos naminės duonos kriaukšles, ryžių trapučius ir įvairius duoniukus. O gal ėmusi taip rimtai užkandžiauti ji tiesiog nebeišalksta?...Hm...

Miegelis
Antrąkart atsistojau!
Jūra jau miega 2 kartus dienoje. Jei ryte ištempiame iki 10 val. tada miega pusvalanduką, o paskui eina miego kartu su Rojuku apie 14 val. Tada miega iki poros valandu su tarpiniais nubudimais, kuriuos reikia apžaisti papuku, pagulėjimu šalia ar pasupimu. Šį mėnesį ėmė sunkiau užmigti. Pasupti negalima - netinka - riečiasi, daro tiltelius, užmigti lovytėje irgi negerai - SKANDALAS TOKS, kas tėtis net pasiūlė paracetamolio žvakutę persigandęs. Atradau, kad prieš miegą reikia maitinti ją krūtimi mūsų lovoje, tada paniūniuoti, tada ramiai gulėti prisiglaudus ir kvėpuoti tolygiai ir pogarsiai. Užmiega be jokių skandalų per 10 min., o tada perkeliu į jos lovytę. Aišku vakare būtina beveik visiška tamsa -  to jau Rojukas mane išmokė. Tiesa, šį mėnesį įsigijome lovytę, nes krepšys liko tik žaislams kambaryje ir netrukus iškeliaus pas kitą kūdikėlį. O Jūra tokį plotą apimą voliodamasi ir ražydamasi, kad lovytė tapo būtina. O be to, kiek džiaugsmo atsistoti joje! Tėtis įamžino antrąjį atsistojimą (09.29).

Pomėgiai ir charakterio proveržiai
Jūrai labai patinka suptis tėčio sukurtame aktyvumo kampelyje. Labai patenkinta supasi, šypsosi, plepa, ir daro savo firminį judesiuką - "mataruoja kojytę kaip balerina". Ji taip mataruoja, kai valgo, kai čiulpia papuką, kai supasi ir šiaip laisvalaikiu. Štai iliustruojanti medžiaga:)

Aišku mėgsta imti Rojaus žaislus, griauti kaladėlių bokštelius. Būtinai veržiasi imti tai, ką turi Rojus. Deja deja, mėgstamiausias Jūros užsiėmimas tebėra reikalauti zyziant kažko naujo, kitokio kas 5 minutes. Zyziama tik pradžioje, garsas spėriai auga peraugdamas į beprotišką spiegimą, kurio neatlaiko nė vienos smegenys mūsų šeimoje. O močiutė Jūlytė patyrė ne vieną streso akimirką svečiuodamasi pas mus. Jūra nepaprastai mėgsta stebėti vaikus kieme, bet vis dažniau ne iš vežimėlio. Reikalauja iškelti nors tu ką. Kieme griežtai palaiko atstumą su kitais žmonėmis. Kiemo mamytės nustojo eiti prie vežimo, šnekinti ir šypsotis, nes Jūra tuoj patempia lūpą ir paleidžią dūdas. Šita mergaitė tikrai žino, ko nori. Laikys ją ne bet kas, ne bet kaip, ne bet kiek laiko ir ne bet kur:). 

Smilga

/////////

Komentarų nėra: