Gimtadienio atgarsiai

Pirmąjį gimtadienį Rojukas šventė net keturis kartus! Tačiau ypatingai ryškus kartas buvo dieną, kai susirinko mažiausi Rojuko draugai: Jonas Vilnius (drauge šventėme ir jo gimtadienį), Emilija ir Emiliukas. Tą dieną didžiausią įspūdį vaikams paliko palubėje kabantys helio balionai. Rojukas taip jais susižavėjo, kad po gimtadienio dar keletą savaičių mėgstamiausias žaislas buvo - balionas, kurį Rojukas iš karto pavadino teisingai BA! BA buvo toks svarbus, kad Rojukas susirado visų knygelių puslapius, kuriuose pavaizduoti balionai, o migdydama Rojuką ėmiau sekti basakas apie balionus: "balionai buna visokių spalvų...jie būna dideli ir maži...būna ir milžiniškų dangumi skrendančių oro balionų"... O Rojukas užmigdamas tyliai kartojo "baaa...".



Kitas labai svarbus įgūdis, išryškėjęs švenčiant gimimo dienų virtinę, buvo žvakės. Pasakiau Rojukui, kad užpūstų jas (tiesa tai įvyko 4 šventimo metu), Rojukas ėmė ir užpūtė. Negana to, užpūtė ir pusbrolio Kristučio trečiojo gimtadienio žvakes jam nespėjus atsitokėti. Nuo tos dienos romantika mūsų namuose baigėsi. Tik pamatęs uždegtą žvakę Rojukas akimirksniu prisistato ir sustatęs lūpeles pučia bei pirštukais rodo, kad duotume jam užpūsti. Ir taip daug daug kartų:). Pūtimas pravertė ir kitose srityse, pavyzdžiui, pučiant dūdelę, švilpuką, net lūpinę armonikėlę:).


Tiesa, gimtadienio tortas, hm, buvo toks...šokoladinis...skanus...bet Rojukui jis nepatiko. Paragavo lašelį ir taip suraukė veiduką, kad vos spėjau gelbėti savo garderobą, nuo šokoladuotų rankų ir kitokių bandymo atsikratyti neskanėstu būdų:).


Tiesa, gimtadienį Rojukas pasitiko sverdamas 9,9 kg ir būdamas 77,5 cm ūgio!


Smilga

/////////

Komentarų nėra: