Lizdo sukimo sindromas, "kamakas" ir barankos


Kaip ir laukiantis Rojuko, šį kartą mus vėl apėmė "lizdo sukimo sindromas". Norisi pabaigti gražinti ir įrenginėti namus. Kadangi Rojuko kambary buvo daugiausiai erdvės pasireikšti - nuo jo ir pradėjome.
Dar vasarą linkėdama gražiausių sapnų, padariau Rojukui sapnų gaudyklę, tai daiktelis kabinamas prie lovos ir lango, panašus į voratinklį su sugauta muse, tai simbolizuoja sugaunamus negerus sapnus. Gaudyklės privalomas elementas plunksnos - jas tėtis parnešė iš miško, esančio bobulytės Veronikos namų pakalnėje. O lankelį padarėme iš žilvičio kotų, per naktį pamirkytų, apsuktų aplink vazonėlį ir išdžiūvusių tobulu rateliu.
Rudeniop mane nenumaldomai patraukė "ant darbelių". Susiremontavau senelio man paliktą siuvimo mašiną ir pasiuvau jūreiviškas vėliavėles Rojuko kambariui dekoruoti. Rezultatas - visai šauni vėliavėlių girlianda ir visiškas siuvimo mašinos prisijaukinimas, pagaliau:).
Rojukas, kaip ir visi žmonės linkęs užgyventi turto, tad palaipsniui jo kambary ėmė trūkti vietos žaisliukams, žaidimams, knygelėms, kaladėlėms ir kt. Mes esame baltos spalvos mylėtojai, tad prieš savaitę į Rojuko kambarį atkeliavo balta gražuolė lentyna iš Lenkijos IKEA.

Na o šios savaitės esminiu įvykiu tapo - sporto ir laisvalaikio "taško" įrengimas Rojuko kambario tarpduryje:).
Čia didžiausias dėkui patyrusioms mamoms už idėją, o labiausiai mūsų tėčiui už šaunų įgyvendinimą.
Vieną vakarą praburzgus grąžtams ir praėjus baltų dulkių debesėliui atsirado skersinis, ant jo virvės, tą patį vakarą iš turėto pleduko "sukurpėme" puikų hamaką. Rojus ne tik jame suposi, supo savo žaisliukus, bet ir sugalvojo įvairių naujų būdų, pavyzdžiui, pasikabinti už pažastų ant hamako ir suptis:) (beje, Rojukas sako "kamakas").
Kitą dieną namo parkeliavo orandžiniai žiedai-barankos ir Rojukas patapo tikru sportininku. Įraudusiais žandais sportavo, darė suktukus ir labai džiaugėsi. Visiems buvo nemenka euforija nuo tokių paprastų, bet kūrybiškų ir naudingų dalykėlių.

Smilga

/////////

1 komentaras:

Gražina rašė...

sportas sveikata, suanuoliai su gerom idejom, musu Gytis irgi sportuoja, dabar pradejo suptis kaip tarzanas ant skersinuko, kuris pritvirtintas prie virves, jabadabaduuuu:)linkejimai