Po egle traukinukai ir prakąstas sausainis

Jau daugelį metų laikomės Kalėdinių tradicijų. Kūčias sutinkame Anykščiuose pas močiutę Danutę, o Kalėdas Mažeikiuose pas močiutę Julytę. Tikriausiai todėl, o gal dar dėl to, kad gavo Rojuko laišką, Kalėdų senelis į mūsų namus užsuko naktį prieš Kūčias. Kartu su Rojumi pasirūpinome, kad liktų praviras langas, padėjome po egle sausainį išalkusiam Kalėdų seniui. Eidamas miegoti Rojus ilgai aiškinosi, ar jis buvo geras, ar tėtis ir mama buvo geri, galiausiai, ar leliukas taip pat buvo geras:). Todėl kitą rytą po egle Rojus pirmasis rado ne tik prakąstą sausainį, bet ir keturias dovanas: Rojukui, leliukui ir mamytei su tėčiu. Kalėdų senelis matyt tikrai perskaitė Rojaus laišką ir atnešė traukinuką su bėgiais. Rojus jau kelinta savaitė žaidžia traukinukais. Na o apie mamytės dovaną, jo nuomonė kitokia.
Rojus sako, kad mamytei atnešė: "meskiuko kalatą", kai rytais juo vilkiu vis sako: "kodiel tu su meskiuko kalatu, o kul tavo bulokinis beveik violetines spalvos kalatas, man jis daug glazesnis buvo". Šiandien paaiškino, kad kai jo "kalatas" suplyš, jam irgi reikės naujo - tik būtinai "violetinio":).

Kūčios ir Kalėdos prabėgo nuostabiai, kaip ir ilgesnė viešnagė pas močiutę Julytę, kur visą laiką buvo daug sniego, visą dieną lauke, daug skanaus maisto ir saldumynų:). O kur dar kalnas per Kalėdas iš visur gautų dovanų!

Smilga

/////////

Komentarų nėra: