Jūrytė - 9 mėnesių čiulbėjimas

Jūrytei 9 mėn.

Mūsų paukščiukei jau 9 mėnesiai. Vis dar tebėra rankinis paukščiukas, daugiausiai laiko praleidžiantis ant klubo:). Bet vis tiek labai pasikeitė ir paaugo.
Čiulbėjimas ulbėjimas
Tiek mėnesių pratylėjusi mūsų paukštukė kad pračiulbo, kad pragydo. Galima sakyti, kad namie gyva radija dabar groja dviem dažniais: Rojuko ir Jūrytės:). Jūra jau sako daugybę garsų: mama, tete, baba, vava ir t.t. Fiksuojame, kad išgirdusi "tete" vis pakartoja "tete" (11.01). Rojukas irgi turi savo pavadinimą Jūros kalboje - Bava. Kartais naktį prabunda linksma ir ima jo ieškoti: "bava, bava, eiii...bava". Juk ryte jai prabudus "bava" beveik visada būna mūsų lovoje. Dabar jau ir atia bando kartoti, sako "aaa".


Mūsų trijulė


Socializacija
Didžiausias pokytis, kad mama nebėra vienintelis svarbiausias dalykas pasaulyje! Draugauja su tėčiu, močiutėmis, auklyte Virginija. Baisiausiai juokiasi, kai Rojukas nukrenta. Išmoko rodyti "atia". Valioooo! Mėnesį mokėme, ir štai jau reaguoja į mūsų veiksmus. Kiekvieną rytą patenkinta mojuoja tėčiui rankele. Turi naują judesiuką, kai jai linksma ima visu kūnu linguoti pirmyn atgal, tarsi šoktų pagal ritmą į priekį judindama smakrą:). Na ir Rojus yra labai rimtas taikinys, pradedant jo kaladėlėmis baigiant visais o visais daiktais, kuriuos jis laiko. Po truputi bando jį sekioti šliauždama, bet kol kas labiau nenori būti viena ant grindų, negu pasiduoda smalsumui. Labai mėgsta, kai vartome knygeles, reaguoja, kalba. Baisiausiai žavisi gyvais šuniukais, kačiukais ir paukščiais. Pamato šunį iš šešto aukšto pro langą:).
(Toliau skaitykite paspaudę raudoną nuorodėlę žemiau)


Paukštukė judesyje
Įsikibusi atsitūpia pasiima daikta ir vėl atsistoja. Plasnoja ištisai, dažnai maitinimo metu taip ir nuskrenda košė kartu su sparneliu:). Valgo pirstukais renka trupinėlius. Daužo daiktus vieną į kitą. Pasidarė mikli skersašliaužė! Per kelias minutės kampu peršliaužia visą kambarį apsisuka ir sugrįžta. Bet šiaip nemėgsta būti ant grindų, tik iš idėjos kelias minutes parodo, ką gali ir į ašaras. Su baisiausiu atsargumu peršliaužia svetainę, tada virtuvės plyteles, patikrina trupinius ir kėdžių kojas. Tad nori nenori ėmėm dažniau siurbti grindis:). Jau kartais iš šliaužimo padėties pati atsisėda (11.02), o dabar, kai rašau, visada atsisėda net naktį. Puikiai vaikšto šoniukais įsikibusi į radiatorių, sofą, lovytę. Tokia atsipalaidavusi žingsniuoja, kad kartais pamiršta laikytis už atramos. Tada abiem rankomis laiko kokį daiktelį, aišku čiulpia jį, o kai prisimena, kad dar ir vaikšto, būna BUM: ).

Žaidimai
Jūrytei nebe visi daiktai įdomūs, o jei bandai padavinėti mažiau įdomius, kad tik ramiai pasėdėtų, skrenda tie daiktai profesionaliai per petį nė mirktelt nespėtum. Tokių žaislų, su kuriais žaistų ilgiau 5 minučių, nepastebėta. Rekordas - makaronų stiklainis, gal 10 minučių pakraustė:).
Valgyti!
Beveik mėnėsį nieko nevalgiusi, staiga ėmė ir nustebino. Paėmiau pirktinę vaisių tyrelę su grūdais ir ėmiau maitinti, dažnai net nebevirdavau maisto, nes visada būdavo suvalgyta vos du šaukščiukai Pradėjusi maitinti su mintimi "vis tiek nevalgys", baigiau, kai 200 g tyrelės pasibaigė:). Taip jau savaitė, kai Jūra ėmė vėl valgyti. Valgom pusryčius, pietus ir vakarienę pristūmę ją prie bendro stalo šalia manęs, taip aš ją maitinu ir pati nors kiek neatšalusio maisto gaunu. O iš savo lėkštės duodu jai viską ragauti, ryžių, grikių paberiu, visokių troškintų pavienių daržovių, net blyną pakramtyti gauna:). Ir aišku mėgsta labiausiai viską ne iš savo lėkštės. Jei mato, kad ką valgau tai net pirštus man burnon pasiruošusi sukišti, kad gautų tai. Kai ją maitinu, Jūra rankoje laiko kitą mažą šaukštelį ir bando juo mataruoti savo lėkštėje.
Maudynės-turškynės-linksmybės
Pokyčiai įvyko ir vonioje. Prileidžiame tik per didelį sprindį, tada į vonią lipa abu mūsų gražuoliukai ir vyksta taškynės. Jūrai TAIP patinka ir TAIP įsijaučia, kad beveik visada įsijautusi gula šliaužt ir kiek panardo pagurkšnoja:).
Nors Jūrytė palyginti su kitais bendraamžiais smulki, mašinoje jau važiuoja Rojuko kėdutėje. Taip mato daugiau pasaulio ir yra vos vos ramesnė. Žodžiu, viskas pirmyn ir spartyn. Labiausiai džiaugiuosi jos kalbėjimu ir atsiradusiu abipusiu bendravimu:).

Smilga

/////////

Komentarų nėra: