Atia pienukui

Gegužinės vagos Sudokiuose, apsnigusios obelų žiedais
Įsivaizdavau, kad Jūrytę maitinsiu savo pienu iki pusantrų ar dviejų metų. Pirmuosius metus jaučiausi gerai. Išmokau nemigos pamoką augindama Rojuką ir nekartojau klaidų. Kol maitinu naktimis supratau, kad geriau išsimiegu su vaiku vienoje lovoje. Puodelį kavos su kofeinu pakeičiau į kavą be kofeino. Ir būtinai, jei tik pavyksta miegu pietų miego. Augindama Rojuką ryte išgerdavau puodelį kavos, o per pietus dėl to negalėdavau užmigti. Naktimis maitindavau ir ėjau vis gilyn į nemigos bei nuovargio rūką. Todėl šį kartą poilsio ir miego ėmė trūkti gan vėlai, tik tada, kai Jūrytei suėjo metukai. 
Vaiko miego asociacijos 


Tuo metu kaip tik man parekomendavo el. knygą, kurios pagrindiniai principai yra čia www.babysleep.com. Buvo labai įdomu sužinoti apie miego asociacijas, su kuriomis vaikas įpranta miegoti: žindymas, supimas, buteliukas ir pan. Mūsų atveju buvo žindymas. Pirmąją savaitę pripratinau Jūrą užmigti vakare be krūties. Antrąją savaitę pripratinau nežįsti iki 1-2 val. nakties, o paskui išsikrausčiau miegoti pas Rojuką į vaikų kambarį. Su tėčiu Jūra ramiausiai išmiegodavo iki 5-6 val. Pasijutau kaip pasakoje, persimiegojusi, pailsėjusi. Tačiau iškilo nauja problemėlė. Dienomis valgiusi pienuko tik tris kartus mano Jūrytė, kuri nebevalgė naktimis, dieną tikrąja to žodžio prasme puolė mano pieno fabrikėlį. Jai jo reikėjo bet kur, bet kada, nebegalėjau nieko daryti, su Rojumi žaisti, Jūra reikalavo savo. Supratau, kad ilgai taip neištversiu, be to, pavasaris ir du vaikiukai namie darė savo. Pasidariau irzli, liūdna...Tada paskambino iš darbo Ramūnas ir pasakė: perkame bilietus į Romą. Turime dvi savaites Jūrytės atpratinimui nuo pienuko.

Atsisveikinimas su pienuku
Tą patį savaitgalį tėtė pasiėmė abu vaikučius ir išvažiavo su jais pas močiutę Danutę į Anykščius. Visą savaitgalį praleidau viena, tvarkydama namus ir skalbdama užuolaidas. Taip jau buvau išsiilgusi pabūti viena, kas man visiškai nebūdinga. Jūros lovytę pernešiau į vaikų kambarį. Iš www.mazimazi.lt pasiėmėm nuostabius sienų lipdukus „Aime et Celeste“, mergaitišką dalį priklijavau prie Jūros lovytės, berniukišką – prie Rojuko. Man pačiai prireikė kartą pientraukio, o paskui tik intensyvaus masažo. Netrukus grįžusi iš Anykščių Jūra susirgo ausų uždegimu. Mane užklupo beprotiškas kaltės jausmas. Galima sakyti, kad dvi paras praverkiau su balsu todėl, kad negalėjau ištverti skausmo. Taip sunku man buvo susitaikyti, kad ji nebegers daugiau mano pienuko. O dar ta ausytė...Tačiau esame tėvai, kurie stengiasi būti nuoseklūs...Jūra net nepaprašė daugiau pienuko, priėmė visiškai natūraliai. Tik stipriau įsikibo į čiulptuką. Abu vaikai džiaugsmingai priėmė lipdukus ir abi lovas miegamajame. Taip miega iki šiol. O mes su tėčio atradome vėl savo asmeninę erdvę miegamajame, kur galime skaityti, žiūrėti vakarais filmus ir valgyti ledus.
Tėtė išskrido į Romą su mama, ir ši po truputį atgauna asmeninį gyvenimą:)

Smilga

/////////

Komentarų nėra: