Vieną dieną važiavome pas šeimininkų bičiulį italą Sauro (Zauro sakosi), kuris turi kelis restoranėlius ir sutiko mus pamokyti italų virtuvės paslapčių. Nelengvai suradome San Michelle kalno viršūnėje pušyne įsikūrusį jo restoranėlį. Ir mokėmės gaminti Pasta Gniudi ir Tiramisu. Sauro gaminti mokėsi iš savo mamos. Rojui LABAI patiko TILAMISU ir paskui visą kelionę restoranėliuose kartojo: “gal usisakykime tilamisu, ką manote?”.
Vėliau papasakojo, kokie jo mėgstamiausi vynai ir restoranėliai Toskanoje. Tad tą pačią dieną nulėkėme į Volpaia, mietuką su dviem gatvėmis ir senu restoranėliu terasoje ant kalno skardžio, su nuostabiu vaizdu. Čia aš paragavau vieno skaniausių patiekalų gyvenime – triušiena su grybais triumais, augančiais Toskanoje ir Provanse. Nuostabus skonis, kažkas tarp skrudintų riešutų, triufelių, tarp deserto ir karštojo patiekalo, toks švelnus ir nepaprastai malonaus skonio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą