Sauro Tiramisu (Toskana)


6 porcijoms tiramisu reikia (bet man pasirodė, kad čia 12-kai porcijų):
6 kiaušinių
0,5 l desertinės grietinėlės
0,5 kg mascarpone sūrio
1,5 šaukšto cukraus 1 kiaušiniui
2 didelių pakelių “sausainių-pirštelių”

Gaminimas: Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius išplakti mikseriu su cukrumi, tada sudėti mascarponę ir taip pat išplakti. Dėti į šaldytuvą. Sauro prigrasino visus laukiančius produktus dėti į šaldytuvą, nes visi šviežūs ir greitai gendantys, tiramisu pavojingas patiekalas. Išplakti baltymus su žiupsneliu cukraus ir į šaldytuvą. Išplakti grietinėlę. Tada viską sudėti į viena ir išmaišyti mikseriu. Tiramisu masė gatava.
Tada pasiruošti porą puodelių nestiprios kavos su pora šaukštų saldaus vyno, mes pylėme amareto irgi buvo labai skanu. Į indą, galima į pyrago skardą ar plastmasinį be dangtelio, dėti 1 cm tiramisu masės tada sausainiukus: pamirkai sausainiuką kavoje ir dedi ant masės, vieną šalia kito visą sluoksnį. Tada vėl tiramisu masė ir vėl sausainiukai. Uždėjus paskutinį sluoksnį tiramisu, viršų apibarstyti kakava per sietelį. Vienai valandai į šaldytuvą ir jūs jau Italijoje ragaujate nuostabiausią tikriausią šviežutėlį tiramisu.

Smilga

/////////

Komentarų nėra: