Kaip susigrąžinti meilę?

Visada pasiruošęs gynybai, šįkart - Širchanas:)
"Mano tėveliams aš netikau, todėl jie nutarė mane pakeisti kitu vaiku", - tokią mintį pajėgus sugalvoti trimetis, pasakė mums vaiko raidos specialistė kai nuėjome pasitarti. "Reikia pašalinti šį objektą", - kita populiari antragimio mintis. Ne, mums nenutiko nieko dramatiško, tik mamytė ėmė dažniau rėkti, tik Rojukas ėmė dažniau provokuoti, tik pagalvės ir kumštukai ėmė dažniau skristi į Jūrytę, o Rojaus nagiukai vis dažniau greičiau nukramtomi nei nukerpami. Pamatėme, kaip jis atsipalaiduoja, kai Jūra miega ir kaip įjungia visai kito aktyvumo režimą jai pabudus. Štai ir nuėjome pasitarti, kaip čia mums gražiau gyventi. (Spauskite tą vos matomą "daugiau informacijos" ir skaitykite toliau:).

Dabar naudojame keletą gerų patarimų:
1) Visomis meilės kalbomis sakome Rojukui, kad jis mylimiausias mūsų sūnelis VISĄ DIENĄ. Yra tokios 5 meilės kalbos, nuostabi paprasta knygelė, kurioje rašoma, kad meilę galima išpažinti kartu praleistu laiku, pagyrimais, dovanomis, apsikabinimais ir paslaugomis:).
2) Sugrąžinti Rojukui mamą, kuri jam iki Jūros buvo ir yra visas pasaulis (sakė, tėtės era ateis netrukus, Rojui ūgtelėjus:). Taigi pasirodžius tėčiui ar auklei, Jurytė keliauja į kitas rankas, o mamytė - pas Rojuką (kada mamytei paklausyt tylos, nutylima:).
3) Skirti asmeniško dėmėsio dienos bėgyje. Patarė pietų miegelio migdyti ne abu vaikus kartu, o pirmiau Jūrytę viename kambaryje, o paskui su meilėm, apsikabinimais ir pasakėlėm mama su Rojuku kitame kambaryje, tik vienu du:).
4) Kai vyksta nevaldomas siautėjimas ir tėvelių pykčio/dėmėsio provokavimas, nelaukti kol neteksime kantrybės gražiai kartodami, kad pvz. nereikia braižyti parketo tuo žaislu arba dėti daiktų leliukui ant galvos:). Nutraukti netinkama veiklą, sodinant petraukėlei ant kėdės kambario vidury. Trys metai - trys minutės. Galima įspėti, kad jei po kito įspėjimo nenustosi, teks sėsti pertraukėlei. Hm...veikia. Ir man ir Rojui:).

Dabar bandome nustatyti, kokia gi dominuojanti mūsų Rojuko meilės kalba. Po dviejų dienų stengimosi, Rojus praktiškai kabo man ant kaklo šaukdamas "beplotiskai tave myliu, mama", o širyt net apkabino Jūrytę. Gydytoja sakė, kad jei pavyks sušvelninti šią situaciją, tai broliuko jausmai neperaugs į neapykantą sesytei. Vajė, geriau tegu į didelę rūpestingą draugystę ir apgynimą nuo visų priešų. Rojus jau dabar mosuoja oriniais kardais gindamas mus su Jūra nuo visokių pterodaktilių ir kryžiuočių:).

Smilga

/////////

1 komentaras:

Lina Urboniene rašė...

Smagu skaityti, kaip jums sekasi vis geriau ir geriau, dziaugiuosi, kad gavote geru patarimu:)