Alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai – elementaru (Toskana)

Pirmą vakarą atvykę į Borgo di Sugame važiavome į artimiausią miestuką Dudda, kur veikė mažytė parduotuvėlė ir restoranėlis. Toje mažytėlaitėje parduotuvėje visko labai mažai, bet rasi didžiulį gabalą kumpio (prochiuto) kurio tiesiog ažūrinius sluoksniukus atpjauna šeimininkas, šviežutėliai sūriai, čia pat suprieskonuotos alyvuogės ir saulėje džiovinti pomidorai, net šeimininkės keptų pyragų, kuriuos atpjauna tiesiai iš skardos. Tos mažytės parduotuvės pas juos vadinasi Alimentari - suprask, šviežias sūris, kumpis, alyvuogės – tai elementaru jiems, italams. Pas mus gi tos parduotuvės vadinasi Gourmet. Ką darysi, visko pasitaiko. Bet grikių, manų, avižų ar kitokių kruopų nepavyko rasti net didžiausiame supermercato, tačiau visur rasi 30 rūšių ryžių. Tą patį vakarą drauge su italais ir TV, transliuojančiu futbolo čempionatą, pavakarieniavome Duddos restoranėlyje. Ir vietoje quarto (ketvirtadalis) litro vyno užsisakėme quatro (keturis) litro. Mums pasisekė, kad padavėjas turėjo gerą humoro jausmą ir mus suprato teisingai. Rojukas su mielu noru vaišinosi žaliais pesto makaroniukais penne, aš ragavau spageti, apskrudintus su sūriu ir džiuvėsėliais, o Ramūnas irgi rinkosi pastą, jau nepamenu, kokią. Labai patiko jų brucheta su pomidorais ir naminiu paštetu. Rojukas apetitu nesiskundžia, todėl labai mėgsta vakarieniauti restoranėliuose. Jūrytė kol kas pretenzijų didelių nereiškė, nes šiaip ar taip visko paragauja paskui su mamos pienu.

Smilga

/////////

Komentarų nėra: