Sauro pasta gniudi (špinatų, sūrių ir miltų virtinukai) (Toskana)


1 porcijai gniudi, t.y. 100 g reikės:
2 šaukštų parmezano
50 g šviežio ricotta sūrio
50 g šviežių plikytų arba šaldytų špinatų
Druskos, truputį muskato
1 kiaušinis
1 šaukštas miltų

Padažui: sviestukas su lapeliu salvia (tai šviežias šalavijas, kurį Sauro deda beveik į visus patiekalus).

Gaminimas: Špinatus supjaustyti smulkiai, tada sudėti abu sūrius, druskos, muskato, viską išmaišyti ir įkulti vieną kiaušinį (jei gaminamos tik kelios porcijos tai ne visą kiaušinį) – išmaišyti. Pridėti vieną šaukštą miltų. Tada su dviem šaukštais suformuoti rutuliuką, kaip stalo teniso kamuoliukas ar didesnį, dėti į indą su miltų sluoksneliu ir tą indą judinant pavolioti rutuliuką. Tokius rutuliukus dėti į verdantį vandenį ir pavirti kol iškils. Sviesto gabalėlį su keliais lapeliais salvia išlydyti ir užpilti ant poros rutuliukų didelėje lėkštėje. Mes darėme namie su melisos lapeliais ir buvo taip pat labai skanu.

Smilga

/////////

Komentarų nėra: