Vakariniai jaukūs miestukai (Toskana)


Paskui ne kartą aplankėme artimiausią miestelį Greve in Chianti, kuris laikomas Chianti regiono centru. Mažas, bet labai gražus, su puikia arkomis apjuosta centrine aikšte, vandens kraneliais visur ir nuostabia didžiule Gelateria – ledaine, su namų darbo ledais.

Siestos metu stengdavomės pamigdyti vaikus, o rytą arba vakarais lankydavome miestelius. Aplankėme netoliese esantį miestuką Castellina in Chianti, o važiuodami vingiuotais keliukais grožėjomės kalnais, apaugusiais alyvuogėmis ir vynuogėmis, o keteras puošė smailūs kiparisų medžiai. Atstumai nedideli, tad Rojukas nesunkiai pakėlė trumpus pasivažinėjimus, o pasivaikčiojimą miestuke puikiai kompensuoja pica arba ledai. Jūrytė buvo mažiau tolerantiška važiavimui automobiliu, bet jau vaikčioti po miestukus jai patiko, nešioklėje beveik nemiegodavo ir šūkčiodavo nuo įspūdžių:).

Sienos mieste labiausiai patiko centrinė amfiteatrinė aikštė ir siauros gatvelės. Nuostabaus grožio koralų spalvos papuošimais bažnyčia. Tačiau bene labiausiai šiame regione patiko San Gimignano miestas – tvirtovė, apjuosta akmenine siena, su miesto vėliavomis siaurose gatvėse ir keturiais didžiuliais bokštais. Rojui tėtė pripasakojo istorijų apie drakonus ir karžygius, kurie beje gyveno kadaise ir San Gimignano bokštuose (kas gali paneigti), tad Rojus šiuo miestuku buvo sužavėtas ir pats SAVO KOJYTĖMIS su tėčiu užlipo į aukščiausią bokštą, iš kur jį vos vos pavyko nukrapštyti žemyn. Mes su Jūryte tuo tarpu ramiai pasigrožėjome centrinės aikštės judėjimu.

Smilga

/////////

Komentarų nėra: