Italija įžanga – Portofino


Pagaliau išsipildė ne vienerius metus nešiota svajonė nukeliauti į Toskaną. Vakar grįžome ir širdyje savotiška ramybė, nesakyčiau, kad tuštuma, bet laukimas kažko naujo. Juk tiek planuota ir tiek laukta kelionė jau praeityje. Ir kelionė tokia ilga ir pilna įspūdžių, kad jaučiamės pasisotinę...kuriam laikui jau tikrai.

Skrydį vaikai atlaikė puikiai: Jūra nemažai miegojo, o Rojus flirtavo su vienmete mergaite. Patogu, kad iki lėktuvo vežėmės vežimėlį ir kėdutę, paskui atiduodavo su bagažu, bet neskaičiavo jų svorio. Italijoje kelionė prasidėjo malonia staigmena. Nebuvo tokios mašinos, kokią užsisakėme nuomai, tad gavome naujutėlaitę tik kelis tūkstančius kilometrų nuvažiavusią Lancia Delta. Nors pagrindinis kelionės tikslas buvo Toskana, buvome suplanavę stabtelėjimą į vieną pusę ir stabtelėjimą grįžtant. Pirmoji nakvynė mūsų laukė italo namuose kalnuose su vaizdu į jūrą iš terasos. Vos nuvykę susirinkome daiktus ir išlėkėme į Sestri Levante miestuką, į Baio di Silenzio (tylos paplūdimys).

Smėlėtas paplūdimys, šilta Ligūrijos jūra buvo puiki atostogų pradžia. Ramūnas rado puikų italų restoranėlį, iš gatvės beveik nematomą, minimaliu interjeru, tačiau su vakarieniaujančiais italais (kas Italijoje darosi reta, nes visur turistai) ir nuostabiu maistu. Pasimėgavome quarto litro namų vyno, grilintais ėrienos šonkauliukais, šviežia grilinta žuvimi, penne makaroniukais ir šokoladiniu pyragu. Ryte šeimininkas pats padengė mums stalą ir pagamino pusryčius. Čia pirmąkart ragavome sūdytos Ligūrijos duonelės, kurią paskui pirkome ir pirkome. O Rojus susipažino su mėnesiu jaunesniu jo sūnumi Christiano. Po to ryto Rojus puikiai žinojo, kas yra bambino ir įsitikino, kad vaikai kalba tarptautine kalba ir yra vienodi visur. Tokie pat smalsūs, pasiutę ir linksmi. Kitą dieną aplankėme nepaprasto grožio jachtų miestuką Portofino, su puikia pilimi ant želdynais apaugusio kalno, gražia uola, skardžiu. Čia ir praleidome visą pusdienį, vos spėdami pastebėti driežiukus lekiančius iš po kojų ir nusiraškę pirmąsias laukines trešnes.

Smilga

/////////

2 komentarai:

Unknown rašė...

nuostabi kelione. labai gerai suplanuota! musu seima dabar planuoja kazka panasaus:)
gal galit patarti, kaip ieskoti nakvynes?

Smilga rašė...

Mes ieskojome dazniausiai per apartamentu nuomos katalogus, paskui susirasdavome tiesioginius tinklalapius, kur daugiau nuotrauku ir pan. Stai keletas katalogu, kurie mums praverte:
http://www.ciaobambino.com/ - specialiai keliaujantiems su vaikais
http://www.ownersdirect.co.uk/
http://www.holiday-rentals.co.uk/
http://www.bbplanet.com/
Smagu, kad jums buvo naudinga pasiskaityti. Tikiuosi, kad ir kelione bus sauni:)